Ausztria

2023.03.21. 14:00

Az eredeti ütemterv szerint halad az új felsőőri kórház építése

Az épületegyüttes falai már állnak, jelenleg a belső munkálatokon dolgoznak a kivitelezők. Felsőőr új kórházépülete 2024 nyarán kerül átadásra – írta meg az osztrák közszolgálati média.

Polgár Patrícia

Forrás: ORF

Mint cikkükből kiderül, Burgenland tartomány jelenlegi legnagyobb építkezése jelenleg 80 százalékos készültségnél tart. Az infláció ellenére, várhatóan a megvalósítás költségei is megmaradnak a tervezett 235 millió eurós kereten belül.

Néhány teremben hiányzik még a berendezés, más helyiségekben pedig még a festést és a burkolást kell elvégezni, de a betegszobák többsége már elkészült. A következő szakasz már az épület nagytakarítása lesz. Az építkezési fázis 2023 augusztusában zárul. Ezt követően hat hónapon keresztül tesztelik minden műszaki részletre kitérően az új kórházépületet és ebben az időszakban szerelik fel az egészségügyi berendezéseket is.

Ha mindent rendben találnak, akkor a régi kórházból való átköltözés jelenti majd a következő kihívást. Ebben az időszakban csak a halaszthatatlan műtéteket, beavatkozásokat végzik majd el a régi kórházban, így csökkentve a fekvőbetegek számát az épületben – áll a cikkben.

A tervek szerint 2024 júliusától kezdi meg teljes működését az új kórház Felsőőrben, melynek tetején egy helikopter leszálló is helyet kap, ahonnan egy közvetlen lifttel szállíthatják a betegeket a műtőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában