Elismerés

2023.03.16. 15:00

Díszpolgári címet vehetett át Sében Horváth Balázsné Lehel Anikó, az ÖrökSÉgünk Alapítvány elnöke - fotók

Nemzeti ünnepünk alkalmából díszpolgári címet vehetett át Horváth Balázsné Lehel Anikó, az ÖrökSÉgünk Alapítvány elnöke március idusán a faluházban.

Tömböly Ágnes

Forrás: Séi önkormányzat

Könyvtárvezetőként, az MMIK-ban népművelőként, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatalban a közművelődési osztály köztisztviselőjeként, majd nemzetközi irodavezetőként is dolgozott aktív éveiben Horváth Balázsné Lehel Anikó. A Vas Megye Közgyűlés "Az Önkormányzat Szolgálatáért" kitüntetésben részesítette, 2012-ben pedig a Dr. Kiss Gyula Egyesület "Közösségi Kultúráért" oklevéllel ismerte el tevékenységét. 2015-ben Aranydiplomát vehetett át. Március 15. alkalmából a séi önkormányzat értékőrző és értékteremtő kulturális munkája elismeréseként díszpolgári címet adományozott 2023-ban Horváth Balázsnénak, az ÖrökSÉgünk Alapítvány elnökének. A kitüntetett széleskörű közösségi tevékenységével hozzájárul a falu szépítéséhez, szellemi és lelki gyarapodásához. 

Az "ÖrökSÉgünk" Alapítvány könyvelőjével, Poór Saroltával ketten minden pályázati lehetőséget megragadnak, amit civil szervezetek számára írnak ki, így több tárgyi eszközhöz jutott a település közössége - tudtuk meg a falu díszpolgárának méltatásából. Horváth Balázsné Anikó szervezi helyben a pünkösdi királyné-járást, aktív szerepet vállal a közösségi faültetéseknél is, tagja a séi értéktár bizottságnak. "Közösségi személyiség, gondolkodását értelmiségi felelősségvállalás és keresztény értékrend határozza meg" - hangzott el a szerdai ünnepségen.

A díszpolgári kitüntető címmel járó oklevelet Nagy Róbert polgármester adta át Horváth Balázsnénak a faluházban. Így már öt díszpolgára van a településnek: a mostani kitüntetett mellett dr. Csider Sándor, Károlyi Mária, Sey Gábor és Sörös István. Az ünnepi alkalom során műsort adott az Ungaresca Senior Néptáncegyüttes és a Batyi Fusion Zenekar is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában