A víz világnapja

2023.03.21. 16:03

Előadóüléssel, tárlatvezetéssel ünnepel Szombathelyen a szakmai kör

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A víz világnapja alkalmából rendez ünnepi előadóülést a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság Nyugat-dunántúli Területi Szervezete és a Vas Megyei Víz és Csatornamű Zrt. március 23-án 14 órától Szombathelyen, a Polgármesteri Hivatal I. emeleti közgyűlési nagytermében. 

Az ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a víz világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. 2023-ban az esemény szlogenje: Változtass most! 

Az idei víz világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. A családoknak, az iskolai, munkahelyi és egyéb kisebb-nagyobb közösségeknek is közös felelőssége, hogy mindennapi vízhasználati szokásaink megváltozzanak, takarékosan bánjunk a vízzel. Vállalásaink bekerülhetnek a Vízügyi Cselekvési Tervbe, melyet az ENSZ 2023-as konferenciája kapcsán indítanak el. Közel 50 éve nem volt ilyen esemény, ilyen pillanat, mely egy generáció életében csak egyszer adatik meg. hogy a világ közös erővel fogjon össze vizeink megmentéséért. 

Ez a fő üzenete az idei Víz Világnapjának: vegyél részt Te is benne, tedd meg, amit tudsz! A cél a vízhez történő egyenlő esélyű hozzáférés és a fenntartható vízgazdálkodás biztosítása mindenki számára 2030-ig. 

A víz világnapjához kapcsolódóan Vasi Víz Zrt. március 23-án 13-17 óra között várja az érdeklődőket a Vízműtörténeti Múzeumban, óránkénti tárlatvezetéssel. Helyszín: Északi Vízmű gépház, Szombathely, Váci Mihály utca 30/A. sz. alatt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában