Hűsítő ligetek

2023.03.22. 12:52

Faültetés is volt a boldogságnapon a vépi iskolában

Örökös ökoiskola és boldog iskola is a vépi Hatos – tavaly év végén pályáztak a Hűsítő ligetek programban – a zöld projektben kapott fákat, bokrokat a boldogság nemzetközi napján ültették el. Az alkalomból rajzversenyt is hirdettek.

Tóth Kata

Forrás: VN

Tavaly indította el Hűsítő ligetek programját az egyik pénzintézet (K&H). Céljuk, hogy fák és bokrok ültetésével növeljék a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, megismertetve a gyerekekkel a növények jótékony hatásait és hozzájárulva a környezettudatosságra neveléshez. 

A programra az oktatási intézmények pályázaton jelentkezhettek, közel 500 iskola nyújtotta be igényét udvara kizöldítésére, köztük a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI. Olyan fákra, cserjékre pályáztak, amelyek majd lombos növénnyé fejlődve növelik az árnyékos területek arányát, tudtuk meg Molnár Krisztina igazgatótól. A csemetéket március 20-án, hétfőn, a boldogság nemzetközi napján ültették el – egyúttal megünnepelték, hogy öt éve boldog, két éve örökös boldog iskola a Hatos. 

Az alkalomból rajzversenyt hirdetett az iskola Mit jelent számodra a boldogság? címmel, amelybe bevonták a vépi nagycsoportos óvodásokat is. Összesen 46 rajz érkezett a felhívásra – hétfőn hirdettek eredményt és adták át a könyvjutalmakat. A három fa és a bokrok az iskola kerítése mellett kerültek a földbe. Az ovisok saját készítésű papírszívekkel, -virágokkal rakták körbe a frissen elültetett csemetéket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában