Lelkinap

2023.03.10. 15:42

Fekete Szabolcs Benedek: Ti vagytok az egyház kincsei - Lelkinap bérmálkozásra készülő fiataloknak Szombathelyen

Bérmálkozásra készülő fiatalok számára szerveztek lelkinapot Szombathelyen. Csaknem hatszáz fiatal vett részt a programokon.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Több helyszínen zajlottak pénteken a lelkinap eseményei. Délelőtt Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a Székesegyházban beszélgetett a fiatalokkal, válaszolt az általuk feltett kérdésekre. A Brenner-kollégium dísztermében Szabolcs szalézi testvér tanúságtételét hallgathatták meg a diákok, a Hittanárképző Főiskolán pedig a verbita szerzetessel, Elmer atyával és Hurgoi Sándor kőszegi iskolalelkésszel válthattak szót a fiatalok. A vállalkozókedvűek a Fő téren egy rejtvény megoldásában is részt vehettek - tudtuk meg a Szombathelyi Egyházmegye honlapjáról. 

A szombathelyi plébániák mellett Nemesbődről, Csákánydoroszlóból, Egyházasrádócról, Gencsapátiból, Kőszegről, Sárvárról, Gersekarátról, Felsőszölnökről, Vépről, Celldömölkről is érkeztek diákok a kora délutánig tartó programokra.

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a délutáni szentmisén a fiatalokra mutatva többször megismételte: - Ti vagytok az egyház kincsei. Majd hozzátette: - Azért imádkozunk, hogy ezt elhigyjétek! Tessék úgy alakítani lelked világát, hogy a tükörből egy boldog fiatal nézzen vissza! Mi így szeretnénk látni titeket - hangsúlyozta a segédpüspök. 

A szentmisén felhívták arra is a figyelmet, a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Irodája már szervezi a Lélek fesztivált, amit május 19-20-án Szombathelyen rendeznek meg, és amire többszáz fiatalt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában