A biztonságos működéshez

2023.03.25. 07:00

Fellélegezhetnek az önkormányzatok: hetvenhét település kapott bérkompenzációt Észak-Vas vármegyében

Hetvenhét település összesen mintegy 619 126 415 forintot kapott bérkompenzációra Észak-Vas vármegyében. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője abban bízik, az újabb kormányzati támogatás hozzájárul az önkormányzatok biztonságos működéséhez.

Cseh-Egyed Bernadett

A kompenzáció a minimálbér, a garantált bérminimum, valamint a pedagógusok bérének január 1-jei emelése miatt ad segítséget a helyi önkormányzatoknak. Celldömölk az egyik nyertese ennek az állami támogatásnak. 

- Az idei költségvetést úgy fogadtuk el, hogy a bérezéshez szükséges, de még hiányzó 130 millió forintot folyószámlahitelből finanszírozzuk. A napokban megérkezett a levél a kompenzációról, nagyon örülünk neki, ezzel stabilabbá vált a költségvetés - fogalmazott Fehér László polgármester. 

Üdvözölte a kormányzati lépést Básthy Béla, Kőszeg polgármestere is. Elmondta: - az elmúlt évek gyakorlatából kiindulva a költségvetés megalkotásánál számoltunk azzal, hogy a kormány idén is jelentős támogatást biztosít a kötelező béremelésekhez.

 

Örömmel fogadjuk ezt a segítséget, melyre nagy szükségünk van ahhoz, hogy megtarthassuk a várost működtető munkavállalóinkat és költségvetésünk stabilitását. 

- A költségvetés összeállításakor még nem számoltunk vele, és mivel egyébként is jelentős hiánnyal vágtunk neki az évnek, különösen jól jött, kicsit fellélegezhet a költségvetésünk - fogalmazott Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere. 

Kondora István, Sárvár polgármestere örömmel közölte: összesen 88 millió forintot kapnak bérkompenzációra, az összeg első része már meg is érkezett a város számlájára. Ez az energiaköltségekre nyújtott kormányzati támogatással együtt egyébként már olyan jelentős segítség, amellyel kihúzhatja az évet Sárvár.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában