Gyűjtés

2023.03.19. 15:30

Gréta műtétekre vár - Támogatást gyűjtenek a pornóapáti kislánynak

A Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK labdarúgócsapatának kezdeményezésére jótékonysági akció indult Gréta gyógykezelésének támogatására.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

A 10 éves Gréta családjával Pornóapátiban él. Még óvodás volt, amikor agyi értágulatot diagnosztizáltak nála. Az elmúlt öt évben két sikeres műtéti beavatkozáson esett át – de további műtétekre lenne szükség, melyek elvégzése Magyarországon már nem biztosított, így a család kénytelen külföldön keresni a megoldást. A külföldi műtétek finanszírozása érdekében a szülők létrehoztak egy alapítványt „Gréta a Mi Hősünk” elnevezéssel – amelyen keresztül bárki hozzájárulhat Gréta gyógykezeléséhez. Akinek jó esélye van a teljes gyógyulásra.

A két futballcsapat, a Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK és a Szentpéterfai SE a pályán örök riválisok, most azonban összefogtak a jó ügy érdekében, és közösen egy szinte az egész tavaszi szezon folyamán tartó jótékonysági akciót hirdetnek meg. Első lépésként támogatókat gyűjtöttek össze – természetesen még mindig jelentkezhetnek segítők –, továbbá a két csapat a hazai tavaszi meccsein tombolát árul. A tombolajegyek teljes összegével Gréta gyógyulását támogatják a szervezők. Az ünnepélyes tombolasorsolást június 4-én, a Felsőcsatár–Szentpéterfa bajnoki labdarúgó-mérkőzés után tartják.

A két klub a felhívását – az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság támogatásával – az összes vármegyei amatőr labdarúgócsapathoz eljuttatta, bízva abban, hogy több egyesület is csatlakozik a kezdeményezéshez. Hiszen vasi labdarúgó klubok már többször bizonyították, hogy össze tudnak fogni a jó ügy érdekében. Bővebb információ Kiss Andrástól (06/20/331-7551) kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában