A hitves is boldog lesz

2023.03.19. 17:30

Güssingben a megyés püspökök miséztek ma - Megkezdődött Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárása

Megkezdődött Coreth Mária Teréziának, Boldog Batthyány-Strattmann László hitvesének boldoggá avatási eljárása – jelentették be vasárnapi misén a németújvári bazilikában. 

Merklin Tímea

Forrás: Molnár Péter

A hálaadó misét Ägidius Zsifkovics kismartoni és dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökök mutatták be Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából. A Szombathelyi és a Kismartoni Egyházmegye együttműködésében megvalósult eseményt több televíziós csatorna élőben is közvetítette.   Mindkét egyházmegye számára fontos, hogy példaként állítsák Coreth Mária Teréziát, aki támogatta a férjét abban, hogy a hivatását a „szegények orvosaként” betöltse, és 14 gyermeket szült, hogy szép nagy családot építhessenek.  

Forrás: Molnár Péter

A Martinus Sajtóiroda tájékoztatása szerint Ägidius Zsifkovics megyés püspök a misén kiemelte: - Dr. Batthyány-Stratmann László és Coreth Mária Terézia, akinek a boldoggá avatási eljárását ma a szombathelyi egyházmegyével közösen elindítjuk, beiratkozott Jézus látó-iskolájába. Ő mint orvos Krisztust látta a  betegeiben, Vele találkozott a betegekben, önzetlenül gyógyított. Boldog László és felesége látó emberek voltak és sok embernek felnyitották a szemét Istenre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában