Ismét egy sikeres akció

2023.03.21. 15:00

Gyerekek is gyűjtötték az útmenti hulladékot Lócson

Ismét egy sikeres akciót hajtottak végre hétvégén Lócson, az önkormányzat és a Rózsafalu Civil Egyesület (RÓCI) közös szervezésében, csatlakozva a „Vesszen minden útmenti szemét!" kezdeményezéshez.

Merklin Tímea

Forrás: Reichardt Nikolett

Örömmel nyugtázták, hogy a pici faluból idén is sokan eljöttek az önkéntes programra, amely Lócson közel 20 éves hagyománynak számít. A mintegy harminc résztvevő között gyermekek is akadtak – három kisiskolás leányzó, akik hatalmas lelkesedéssel, el nem fogyó lendülettel gyűjtötték az eldobott hulladékokat, leginkább italos dobozokat, cigarettacsikkeket és dobozokat, műanyagot, maszkokat találtak.  

- Az akció hozzájárul a környezeti szemléletformálásukhoz, így ők már biztosan nem fogják eldobni a hulladékot a természetben. Jutalmuk egy nárcisz virághagyma lett, amelyet az egyik útszéli hamu kupacban találtunk kidobva, de már bimbózó állapotban A legidősebb önkéntesünk Molnár Jánosné Magdi néni, aki 78 évesen is fitt, és bökős bottal szedi fel a szemetet, minden évben számíthatunk a segítségére – tájékoztatott Reichardt Nikolett települési referens.

Forrás: Reichardt Nikolett

Horváth Ildikó polgármester asszony köszönetet mondott minden résztvevőnek az önzetlen segítségért, hogy Lócs kivezető útjai ilyen módon ismét megtisztultak. Évről évre sok szemetet gyűjtenek össze, a tapasztalat szerint egy picivel ugyan, de egyre kevesebb jön össze. Az összegyűjtött hulladékot Ágh Péter közbenjárására a közútkezelő fogja elszállítani térítésmentesen, ez nagy könnyebbség az önkormányzatoknak, hiszen csak zsákot és kesztyűket kell biztosítani a nemes akcióhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában