Visszaáll a régi rend

2023.03.17. 15:32

Ismét kinyitnak az őriszentpéteri, a csepregi és a répcelaki kormányablakok

Ismét teljes nyitvatartással várja az ügyfeleket a legtöbb kormányablak 2023. március 20. hétfőtől.

vaol.hu

Illusztráció!

Harmincegy kormányablak és okmányiroda hétfőtől ismét a hét minden napján nyitva tart, hét helyszín esetében pedig legkésőbb május elejéig visszaáll a korábbi ügyfélfogadási rend - közölte a Vas Vármegyei Kormányhivatal.

A téli időszakban több, kisebb forgalmú kormányablakban csökkentett nyitvatartással volt lehetőség az ügyintézésre, egyes helyszíneken pedig szünetelt az ügyfélfogadás, mivel a háború és a brüsszeli szankciók miatt bekövetkezett energiaválság gázfelhasználás-mérséklést tett szükségessé.

Március 20-tól kezdve a kistelepüléseken élők lakóhelyükhöz közel a kormányablakbuszokban is intézhetik okmányügyeiket és mintegy 2500 állami ügyet. A kormányablakok nyitvatartásáról és a kormányablakbuszok menetrendjéről a kormanyablak.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Vas Vármegyében március 20-tól az őriszentpéteri, a csepregi és a répcelaki kormányablakokban új ügyfélfogadási rendben intézhetik ügyeiket az állampolgárok. 

Hétfő8.00-16.00
Kedd8.00-16.00
Szerda8.00-16.00
Csütörtök8.00-16.00
Péntek8.00-12.00

Mint arról portálunkon beszámoltunk, tavaly novembertől több kormányablak is bezárt a fűtési szezonra. Vas Vármegyei Kormányhivatal akkori tájékoztatásából kiderült, a szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában