2023.03.24. 06:00
Jó reggelt, Vas vármegye!
A dupla asztallapra vászonterítőt tett, arra dobta finoman a rétestésztát. Csak vízzel gyúrta, ha a liszt nem volt tökéletes, adott hozzá egy kis tejet. Néha ütött bele egy tojást, meg öntött hozzá egy pici ecetet, mert úgy tanulta, hogy ettől könnyebb lesz a nyújtás, a húzás. Nagyjából fél órát pihentette, aztán a húzott, hártyaszerű tésztát tejföllel és zsírral locsolta, majd gazdagon meghintette a „belévalóval”. Többnyire túróval, mákkal, almával, tökkel vagy káposztával. Az asztalruhát emelgetve két oldalról penderítette a tésztát dupla kígyóformává. Kisebb edényfedő élével egyforma darabokat vágott, ezeket zsírozott tepsibe tette, tejföllel locsolta. Megsütötte, a család megette. Ő még csak meg sem kóstolta, de tele volt a szíve boldogsággal.