Időjárás

2023.03.29. 12:20

Kedden is akadt dolguk viharkároknál a vasi tűzoltóknak: sárvári hotel parkolójában dőltek ki fák

Vas vármegyében adott még feladatot kedden a tűzoltóegységeknek a viharos erejű szél. Három alkalommal kidőlt fa, egyszer pedig épületkár miatt kellett vonulniuk.

Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: Sárvár HTP, Könye Gábor

Tövestől csavart ki a szél egy tíz méter magas fenyőfát egy répcelaki, József Attila utcai családi ház udvarában, a fenyő egy melléképületre dőlt. A répcelaki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták, az épületről eltávolították. Őriszentpéteren egy út menti erdei fenyő veszélyeztette a közút forgalmát, itt az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók avatkoztak be. A növény feldarabolásához motoros láncfűrészt használtak. Egy sárvári hotel szabadtéri parkolójában pedig két nagy méretű fa dőlt személyautókra. A város hivatásos tűzoltói a fákat feldarabolták, illetve a járművekről azokat eltávolították. Egy szakonyi, Felsőgyár utcai családi ház tetőgerincén négy kúpcserepet mozdított el a szél. A csepregi önkormányzati tűzoltók létra segítségével feljutottak a tetőre és eltávolították a meglazult cserepeket - írja a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában