Ünnep

2023.03.20. 17:00

Kilencvenötödik születésnapján köszöntötték Mándli Sándorné Mariska nénit Vépen

Hétfőn ünnepelte 95. születésnapját Mándli Sándorné. Mariska néni az otthonában a családja körében ünnepelt, Kovács Péter polgármester délelőtt köszöntötte.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

Bár az egészségével gond van, március 20. különleges nap volt az idős asszony életében: már reggel elkezdődött a köszöntések sora. A vendégek kis túlzással egymásnak adták a kilincset a házban. Németországban élő unokája, a távolabb élő rokonok, ismerősök pedig telefonon hívták.

Vépen született Mariska néni, édesapja, édesanyja korán meghaltak, nagymamája tanította a ház körüli teendőkre. 1955-ben ment férjhez, 1956-ban született a lánya – egy évvel később kezdődtek az egészségi problémái: lábszárfekélye végigkísérte az életét, emiatt sok időt töltött kórházban. Máskülönben a család gazdálkodott, Mariska néni maga is dolgozott a földeken, a mezőre járt és ellátta a családot, háztartást vezetett. Amikor tudott, kötött, kézimunkázott, hímzett, gobelint varrt, és szorgalmasan járt templomba. 

Az évek alatt két unokája és két dédunokája született – régen sokat vigyázott rájuk, most a családja az ő gondját viseli. Manapság, ha süt a nap, olvasgat, tavaly még kötött is, néha tévét néz – a szeme már nem a régi. Régi mozgalmas élete után az utóbbi egy-két évben már egyhangúbbak a napjai, néha hiányolja a beszélgetőtársakat – mesélte a lánya, Török Sándorné Teréz. Édesanyja vendégeit süteményekkel, hidegtálakkal várták, az ünnepeltet Őrség zöld aranya tökmagos tortával lepték meg.

A virágcsokor és az ajándék mellé a városvezető Orbán Viktor miniszterelnök díszes oklevelét is elvitte, melyben a kormányfő kifejezi a szépkorúak iránti tiszteletét, megbecsülését. Egyúttal további erőt, jó egészséget kívánt az ünnepeltnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában