Tapasztalatcsere

2023.03.30. 11:32

Kisvárosok vezetői találkoztak Répcelakon

Az 5000 fő alatti kisvárosok polgármesterei és jegyzői találkoztak Répcelakon szerdán. A találkozón jutott idő a tapasztalatcserére és egy kis városnézésre is.

Polgár Patrícia

Forrás: Winkler Krisztina

A kisvárosi polgármesterek és jegyzők találkozója jól bevált fóruma Vas vármegyében a településvezetők kapcsolatápolásának és tapasztalatcseréjének: a hét, 5000 fő lakosságszám alatti vasi kisváros - Őriszentpéter, Jánosháza, Répcelak, Vép, Csepreg, Bük és Vasvár - körforgásszerűen vállalja a rendezés feladatát. Répcelak utoljára 2017-ben adott otthont az összejövetelnek. A találkozón elsőként a házigazda polgármester, Szabó József a Répcelak város monográfiája könyvhöz készült ajánló kisfilmet vetítette le a vendégeknek, majd ezt követően a településvezetők aktuális kérdésekről beszélgettek, és cseréltek tapasztalatot. 

Forrás: Winkler Krisztina

Szóba került többek között az intézmények fenntartásának kérdésköre, az egészségügyben tervezett változások vonatkozó témái, az energia- és a hulladékgazdálkodás, valamint a pályázati lehetőségek is. A találkozó legfontosabb célja, hogy a hasonló nagyságú települések hasonló feladatainak megoldásában az elöljárók tapasztalatot cseréljenek. 

A pozitív példák, jól bevált ötletek hasznára lehetnek mindenkinek, és az esetleges buktatókra is felhívhatják egymás figyelmét a településvezetők. A látogatást egy kis répcelaki városnézés zárta: a vendégek megnézték a Radó-házat, a mini-bölcsődét, a katolikus templomot és a helytörténeti gyűjteményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában