Bizottsági ülés

2023.03.28. 16:40

Konszenzussal mehet át: a szombathelyi kézilabdacsarnokhoz ezt a telket adnák

A tervezett kézilabdacsarnokhoz felajánlott városi terület átadása és a sportcélú támogatások is terítékre kerültek a városstratégiai, idegenforgalmi és sport bizottság keddi ülésén.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Unger Tamás

A Külső-Zanati út mellett, a Szova Nzrt. tulajdonában lévő telek egy részét adhatja át térítésmentesen az önkormányzat a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) számára, hogy azon utánpótláscsarnokot építhessen. A csaknem 24 ezer négyzetméteres ingatlanból telekalakítás után egy 10 452 négyzetméteres terület kerülhetne át az akadémiához. Hétfőn a gazdasági bizottság tagjai egyhangúlag javasolták a közgyűlésnek elfogadásra a határozati javaslatot, amiben az önkormányzat erre vonatkozó szándékát is megerősíthetik majd. Tegnap a sportbizottság megjelent tagjai ugyancsak mindannyian a zöld gombot nyomták meg. Tóth Kálmán, bizottsági elnök hangsúlyozta: 

- Tudjuk, hogy szükség van a kézilabda munkacsarnokra, éppen ezért, ha annak megvalósításához a feltételek rendelkezésre állnak, ezzel a döntéssel támogatjuk a beruházást. Emlékeztetett: komoly szervezést követelt az elmúlt években, hogy az akadémia kézilabdázói számára megfelelő helyet találjanak a városban. 

Az előterjesztésből az is látszik: az új csarnok megterveztetésére a Magyar Kézilabda Szövetség 2022-es határozata alapján rendelkezésre áll a szükséges 89,6 millió forint. A megépítéshez az SZKKA tájékoztatása szerint 2024 őszéig ugyancsak rendelkezésre állhat a forrás.  

A bizottság határozott az egyéb sportcélú kiadások, támogatások elosztásáról is: összesen 70 millió forintot ítéltek oda. Abból a Dobó SE 10 millió forintot, az AVUS, a Szombathelyi Vívóakadémia és Sportegyesület, valamint a Szombathelyi Asztaliteniszkör pedig 5-5 millió forintot kap. Három-hárommillió forint jut a Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület, a Viktória FC és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület részére. Az óvodai és iskola úszásoktatáshoz 6 millió forinttal járulnak hozzá városi forrásból.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában