Elismerés

2023.03.21. 12:34

Körmendi az „ÉV HALŐRE” - Sipos Károly negyedévszázada szolgálja a vasi vizeket

A hagyományok hűen a Halak Napja alkalmából rendezett központi ünnepségen adták az Év Halőre címet március 20-án, hétfőn. Az elismerést a körmendi Sipos Károly kapta az idén.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Vasi Vizeken

A Magyar Országos Horgász Szövetség célja, hogy a természetes vizek halállományára, mint közös kincsünkre felügyelő hivatásos halőrök elkötelezett munkáját személyi juttatásokkal is elismerje.  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hivatásos halőre, Sipos Károly a „Címzetes Vezető Halőr” megbízás mellett az „Év Halőre” elismerésben is részesült, melyet évente egy főállású hivatásos halőr érdemelhet ki hazánkban. 

Sipos Károly Rába-parti gyermekként Körmenden született 1963-ban. Gyermekkora a horgászat és a labdarúgás jegyében telt, majd a hivatásos határőri pályát követően 1998-ban kezdte meg hivatásos halőri tevékenységét a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél, azóta folyamatosan, megszakítás nélkül végzi tevékenységét. Munkájára jellemző a precizitás, pontosság, határozottság és korrektség. A megye leglátogatottabb, legforgalmasabb vízterületein dolgozva, lelkiismeretesen, minimális konfliktus mellett látja el feladatát idén 25 éve. Szövetségünk a halőrzés mellett a szerteágazó mindennapi munka során bármely területen számíthat munkavégzésére, mely igényes, lelkiismeretes és szakszerű. Munkája során a Vas vármegyei vízterületek mellett Zala vármegyében is teljesít halőri szolgálatot a szövetség kezelésében lévő vízterületeken.  

Forrás: Vasi Vizeken

Karácsonyi Tamás hivatásos halőr pedig „Területileg Illetékes Halőr” kinevezést vehetett át az ünnepségen. Karácsonyi Tamás 2004. óta társadalmi halőrként, később a Celldömölki Lokomotív Horgász Egyesület elnökeként, majd 2020. júniusától hivatásos halőrként végzi tevékenységét Szövetségünk vízterületein. Kiemelkedő szervező képessége, magas műszaki szaktudása és a halgasztronómiában való jártassága miatt gyorsan elismerést szerzett kollégái és a vármegye horgászai körében. 

Munkája pontos, hatékony, önálló és átgondolt. Valamennyi Szövetségünk által tartott rendezvény alapvető szereplője, emellett Horgászszakkör vezető és számos ifjúsági program, gyermek horgászverseny szervezője Celldömölkön és környékén, az Országos Halőri Verseny Vas Megyei csapattagja, korábban versenyhorgászott. Munkája során a Vas vármegyei vízterületek mellett Győr-Moson-Sopron vármegyében is teljesít halőri szolgálatot a szövetség kezelésében lévő vízterületeken, elsősorban a Rába folyón.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában