Munkássága példaértékű

2023.03.16. 17:22

Magyary Zoltán-díjjal tüntették ki Ágh Ernőnét, a kormányhivatal főigazgatóját

Dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemzeti ünnepünk alkalmából Magyary Zoltán-díjat adományozott Ágh Ernőnének. A kormányhivatal főigazgatója az elismerő kitüntetést a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen vette át.

Tóth Kata

A Magyary Zoltán-díj a közigazgatásban végzett magas színvonalú kormánytisztviselői szakmai munka, illetve a közigazgatással összefüggő, annak érdekében végzettkiemelkedő tevékenység elismeréseként adományozható. A példaértékű munkájáért frissen díjazott Ágh Ernőnét telefonon értük el.

– Megtisztelő, hogy megkaptam a Magyary Zoltán-díjat. Tizenkét éve, a kormányhivatal megalakulásától láttam el a főigazgatói feladatot, az időszak méltó zárása az elismerés. A Vas Vármegyei Kormányhivatalt két vezetőtársammal – Harangozó Bertalan korábbi kormánymegbízottal és az ugyancsak díjazott Popovicsné dr. Tisza Edit igazgatóval –, valamint a munkatársakkal közösen alakítottuk ki és működtettük. Nagy és ambiciózus feladatot jelentett a megyében működő államigazgatási intézmények egy szervezetbe integrálása, a kormányablakok létrehozása és a járási rendszer kialakítása is. Örömömre szolgál, hogy ilyen nagyszerű kollégákkal közösen dolgozhattam együtt és bábáskodhattam végig a közigazgatás újjászületését, valamint kísérhettem végig annak kiteljesedését Vasban – hallottuk a díjazottól, aki azt is elmondta: május 1-jei nyugdíjba vonulása után elsősorban a családnak, unokáinak szenteli az idejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában