Ünnep előtt

2023.03.27. 12:26

Már javában folyik a húsvéti készülődés Jánosházán: sorra telik meg a művelődési ház tojásfája

A kisvárosban már javában folyik a húsvéti készülődés: sorra telik meg a művelődési ház tojásfája a helyiek által készített vagy otthonról vitt húsvéti tojásokkal. A kulturális intézmény emellett két alkalommal kézműveskedéssel is készül az ünnepvárásra.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

A Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Otthon és Könyvtár csaknem két héttel ezelőtt hirdette meg felhívását, miszerint várják a jánosháziak által készített vagy vásárolt húsvéti tojásokat a közösség tojásfájára, ami mára már dúskál a díszekben – ahogy kérték, otthonról vitt tojások is kerültek a fára, de a gyöngyfűző szakkörös hölgyek is készítettek néhány kiaggatni való húsvéti díszt.

A művelődési ház húsvétig még két ünnepváró programmal kedveskedik a gyerekeknek: április 1-jén, szombaton mézeskalácsból készült húsvéti figurákat, tojást és nyuszit készítenek és díszítenek 9-12 óráig a művelődési házban, jövő csütörtökön, április 6-án pedig közös tojásfestésre és húsvéti cserépnyúl készítésre várják a szorgos kezeket – tudtuk meg Varga Györgynétől, a művelődési ház megbízott vezetőjétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában