Helyi közélet

2023.03.30. 18:09

Március 31-én nyílik a gasztroműhely Oszkóban - beavatnak a likőrkészítésbe

Likőrt készítenek az oszkói gasztroműhelyben

Vízvári Sándor, szőlész-borász vezetésével nyílik meg március 31-én a gasztroműhely Oszkóban, ahol az érdeklődők a likőrkészítés rejtelmeivel ismerkedhetnek meg. A szakember a házi likőrök és az ajándékitalok készítésének fortélyait mutatja be. A likőrkészítés újra reneszánszát éli, bár maga az ital megosztja az alkoholos italok fogyasztóit. Története viszont a többi szeszes italhoz hasonlóan kifejezetten érdekes, fontos szereplője volt a régi korok konyhájának. Az első likőr elkészítését Paracelsus XV. századbeli alkimistának tulajdonítják, aki orvos mivoltához híven, gyógyszerként is alkalmazta a cukrozott és fűszerezett szeszt. A középkor szerzetesei a likőrt elixírnek, balzsamnak nevezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában