Alapító ülés

2023.03.28. 12:34

Megalakult a Bécsújhely és környéki Magyarok Kulturális Egyesülete

Polgár Patrícia

Forrás: ORF/Bányi Krisztina

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a bécsújhelyi magyar közösség elhatározta, hogy egyesületet alapít, amit március 25-én, szombaton véghez is vittek. Tíz alapító taggal megalakult a KUWU, azaz a Kulturverein der Ungarn in Wiener Neustadt und Umgebung – Bécsújhely és környéki Magyarok Kulturális Egyesülete.

Az egyesület alapító üléséről az osztrák közszolgálati média, az ausztriai magyar népcsoportról, a magyar népcsoportnak szóló honlapja számolt be. A tudósításból kiderül: az ülésen az alapító tagok megválasztották a tisztségviselőket, megbeszélték a célokat, a következő egy év programtervezetét és a következő napokban felkeresik a város jegyzőjét az alapító okirattal.

A KUWU tervei közt szerepel társasági összejövetelek, előadások, kirándulások szervezése, határon átnyúló gyermektáboroztatás, mint nyelvtanulási lehetőség biztosítása, a magyar nyelv és kultúra ápolását célzó tanfolyamok, rendezvények, összejövetelek szervezése. De felveszik a kapcsolatot más, Ausztriában régebb óta működő magyar egyesületekkel is.

Az egyesület elnöke Horváth-Schwarcz Kriszta, alelnöke Kónya Mihály lett. A jegyző Bien Zsófia, míg a titkári funkciót Morgentál Mihály látja majd el. A közösség várja a környéken élő magyarok jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában