Megújult

2023.03.05. 18:18

Megújult a sportpálya - Jövőre ünnepli 100. születésnapját a Csepregi Sportegyesület

Csepreg Több mint 60 millió forintból újult meg a sportlétesítmény Csepregen. A labdarúgócsapat a megyei első osztályban szerepel, de a pálya alkalmas koncertek, előadások megtartására is.

HL

Fotó: Ohr Tibor

– Az elmúlt időszakban négy pályázati forrást is elnyertünk, így fordíthattunk több mint 60 millió forintot a sportpálya felújítására – kezdte Pócza Antal, a Csepregi Sportegyesület elnöke. – A beruházást négy ütemre bontottuk, ezekre a munkanemekre pályázatunk. A munkák elkészültek, éppen időben, hiszen a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei is elkezdődtek. A fejlesztések révén megfelelő körülmények várják a játékvezetőket és a vendégsportolókat. Korszerűsítettük a tribünt, mellette lett egy kisebb lelátónk is. Az önkormányzati tulajdonú létesítményhez összességében százhúsz négyzetméter alapterületen helyiségeket, köztük gazdasági tárolót is hozzáépítettünk. A teljes tetőszerkezetet is sikerült kicserélnünk. További tervünk, hogy folytathassuk az energetikai fejlesztéseket.  Nem mellékesen a  pálya és a lelátó is alkalmas koncertek, előadások befogadására.

Fotós: Ohr Tibor


Horváth Zoltán polgármester kiemelte: a labdarúgóké a legnagyobb létszámú sportegyesület a városban. – Fontos, hogy a gyerekek körében minél fiatalabb korban elkezdhessük a sportra való nevelést. Már csak emiatt is lényegbevágó volt, hogy a beruházások megvalósulhassunk. A létesítményre ráfért a tatarozás. Az önkormányzat a lehetőségeihez mérten támogatja is az egyesületet.  
– A Csepregi Sportegyesület jövőre lesz százéves – mondta Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője. – Nagy múltú szervezetről van tehát szó. Most is a pályázatok felhasználásával azon dolgozott a vezetőség, hogy a város szabadidős szíve, a Malomkert melletti sportlétesítmény minél jobb körülményeket biztosíthasson a sportolóknak. Tao-, Leader-, Magyar falu program-támogatásokból és helyi tettrekészségből szépült a lelátó, a büfé, új öltöző épült.  Régóta várt fejlesztések valósultak meg a csepregiekért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában