Csatlakozás a programhoz

2023.03.31. 16:20

Millió lépés Sárváron is

A hónap elején hívta fel dr. Máhr Tivadar alpolgármester a sárvári iskolákat a „Millió lépés az iskoládért” programhoz való csatlakozásra. Mostanra már a város minden iskolája részt vesz a mozgásra ösztönző mozgalomban – lépéseket gyűjtenek, hogy sportszertámogatást nyerhessenek.

Polgár Patrícia

Kocsis Patrik testnevelő tanárral már gyűjtik a lépéseket a gárdonyisok.

Forrás: Czupor Szilvia

Az Aktív Magyarország Program támogatásával megvalósuló programban a diákok virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a legaktívabb iskolák akár 1 millió forintos sportszertámogást is nyerhetnek. A regisztrált iskolákat a szülők, az öregdiákok is segíthetik a versenyben.

A programhoz a 100 éves Gárdonyi Géza Általános Iskola is csatlakozott. Az intézmény 21 osztálya testnevelés órákon, tömegsport foglalkozásokon gyűjti a lépéseket, tavasszal pedig sportnapot is szervez.

Németh Ernő igazgató, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója elmondta: fontos az iskola pedagógusai számára a mozgásra való ösztönzés, emellett a programnak közösségformáló hatása is van. - A program hétfőn kezdődött és 77 napig tart. Minden mozgásformát, a reggeli iskolába járástól kezdve az otthoni kerti munkán át a délutáni fociedzésig lépésekké alakít át az azokat rögzítő applikáció – tette hozzá.

A kihívásban 100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben. Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban. Ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye.

A sárvári önkormányzat támogatóként is csatlakozott a mozgalomhoz, Sárváron a legjobb eredményt elért iskola számára 300 ezer forint értékű sportszertámogatást biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában