„A tánc muzsika a szemnek”

2023.03.30. 13:35

Nagy sikert aratott a Sárvár Városi Mazsorett Együttes műsora

„A tánc muzsika a szemnek” - ez volt az egyik mottója a Sárvár Városi Mazsorett Együttes nagy sikerű műsorának szombaton a Zene Házában. A jövőbeli tervekről Csikós Györgyné, az együttes művészeti vezetője nyilatkozott.

Polgár Patrícia

Forrás: Kasza Dániel

A telt ház előtt bemutatott összeállítás a "Tánc és Mazsorett" címet kapta. Az est házigazdája Sebestyén Zsolt volt, aki a mazsorett együttes koreográfiáinak klasszikus tánc elemeiért felel. Az ő szakavatott vezetésével a közönség valóban felfedezhette a pontos, fegyelmezett, ugyanakkor mosolygósan és a kéziszereket, pomponokat, botokat profin használó előadás formációiban a klasszikus-tánc elemeket, a jive-ot, swinget vagy épp a tangót. A klasszikus indulók mellett modern zenei feldolgozásokra is táncoltak a lányok, a Felnőtt, a Kristály, a Rózsaszínpárduc és a Holdfény csoportok, akiknek - bár a mazsorett szabadtéri művészeti műfaj-, kimondottan jól állt a Zene Háza kamaraszínházi, meghittebb közege is.

Csikós Györgyné, az együttes nívó díjas művészeti vezetője, koreográfusa a jövőbeli tervekkel kapcsolatban elmondta: tavaszi előadásaikkal a szeretnék, ha jelen lennének a városi köztudatban, nem titkolt céljuk a toborzás, a szabadidős tevékenység választása előtt álló kislányokat kívánják megszólítani. Április 22-én ugyancsak a Zene Házában a „Miből lesz a cserebogár, avagy a mazsorett” című előadáson bemutatkoznak az ifjabb csoportjai, a Tündér, a Táncoló Talpak és Napfény csoport is. - Az a produkció elsősorban a kisebbekről szól majd, de persze kiegészítik őket nagyobbak is. Nagyon jó kis kontraszt lesz az, hogy a kicsik felállnak, mosolyognak, pompont ráznak, a nagyobbak pedig botot forgatnak és táncolnak is – vázolta a vezető.

Az együttes első szabadtéri előadása április 29-én A Tánc Világnapja alkalmából lesz a Hild-parkban. A háttérben pedig már zajlanak a nyári Mazsorett Fesztivál előkészítési munkálatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában