Faültetési program

2023.03.21. 12:57

Négy helyszínen ültettek fákat Szombathelyen

Japán díszcseresznyét, japán liliomfát, gömbakácot és juharlevelű platán palócfát is ültettek kedden Szombathely közterületein.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

A Gayer parkban, a Thököly utcában a Történelmi Témaparknál, a Mártírok terén és az Ady téren is helyeztek el új fákat közösségi programok kíséretében kedden. Mint arról korábban beszámoltunk: Puskás Tivadar polgármester városvezetése alatt sikerült a helyi identitás és kohézió erősítését szolgáló projektben európai uniós forráshoz jutnia a szombathelyi önkormányzatnak. Mintegy 30 millió forintot közösségi faültetési programokra fordíthatnak. 

Kedd délelőtt a Gayer parkba az Aréna óvodából és a Zrínyi Ilona Általános Iskolából érkeztek a gyerekek, akik lehetőséget kaptak arra is, hogy megismerjék a faültetés csínját-bínját, majd meglocsolják a frissen elültetett fásszárú növényeket. A belvárosi parkban 16 fát helyeztek el, a programban pedig összesen 321-et ültetnek el. 

Forrás: Szendi Péter

A résztvevőket Nemény András polgármester köszöntötte, aki a szemléletformálás fontosságáról is beszélt. Molnárné Papp Edina, a Prenor Kft. részlegvezetője pedig a faültetés helyes lépéseiről osztott meg szakmai tanácsokat a jelenlévőkkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában