Túra

2023.03.22. 18:30

Nyeregben az iskola - Hagyományteremtő szándékkal szerveztek kerékpáros teljesítménytúrát Körmenden

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek kerékpáros teljesítménytúrát az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolában. Felső tagozatos diákok, tanárok és szülők szálltak nyeregbe, mintegy százötvenen.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Déli tizenkét óra előtt pár perccel Fazekasné Mittli Piroska igazgató köszöntötte diákokat, majd Sebők Győző iskolarendőr látta el hasznos közlekedési tanácsokkal a kerékpáros teljesítménytúra résztvevőit.

-Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola első alkalommal szervezett ilyen nagy kerékpártúrát, de biztos, hogy nem utoljára. A tervek szerint ugyanis ezentúl minden évben meghirdetjük ezt a programot. A biztonságunkat a rendőrség és a polgárőrség is felügyeli, egyik diákunk édesapja pedig autóval kísér bennünket, ha netán valami probléma adódna az út során - tudtuk meg az indulás előtt az intézményvezetőtől, aki azt is hangsúlyozta: a cél nem a gyorsaság, hanem az, hogy minden kerékpáros sikeresen beérjen. - Ez egy igazi közösségi esemény, amelyen a jó hangulat az elsődleges - tette hozzá.

A biciklisek az iskola sportpályájáról indultak, Harasztifalu, Nagykölked és Egyházasrádóc érintésével értek vissza Körmendre. A túra során összesen mintegy 25 kilométert tettek meg az olcsais diákok, tanárok és szülők. Nem egyhuzamban kellett letekerni a teljes távot, hiszen két pihenőt, uzsonnát és egy kis játékot is beiktattak a szervezők. A teljesítménytúra végén mindenki érmet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában