Pályázat

2023.03.22. 17:30

Ők már tudják, miért kell óvni az ivóvizet - Víz világnapi díjátadó Bükfürdőn

Idén immár tizenötödször hirdették meg a víz világnapi rajzversenyt. A díjakat a bükfürdői gyógyfürdőben adtát át szerdán. A kiállításon és díjátadáson elhangzott: már a legkisebbek is átérzik, miért fontos az ivóvíz védelme.

Horváth László

Forrás: Unger Tamás

Bükről, Csepregről, de még Szombathelyről is érkeztek rajzok az „Éltet, gyógyít a víz” címmel meghirdetett pályázatra, amelyet a művelődési ház, sportközpont és könyvtár, valamint a termálfürdő írt ki. A zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert csak az egyik iskolai alsós korcsoportban 52 pályamű érkezett. A gyerekeknek azt kellett megjeleníteni, hogyan segíti a víz az emberek egészséges életmódját és a gyógyítást. Emellett bemutatták azt is, mennyire lényeges szerepet kap a víz az emberek, az állatok, a növények életében, és egyáltalán a Föld fennmaradásában. Négy korcsoportban adták át a díjakat, két büki kislány verset írt, az egyik, szintén helyi általános iskolás osztály pedig videót készített. Sok rajz olyan ötletesre sikerült, hogy különdíjban részesült a készítője. 

- A bükfürdői termálvíz a természet ajándéka, hiszen ez a kikapcsolódás mellett a gyógyítás egyik fontos eszköze is – emelte ki köszöntőjében Cziráki László, a gyógyfürdő zrt. vezérigazgató-helyettese. – A világon a víz közös természeti kincsünk, és hogy ez a jövőben is így maradjon, a környezeti nevelést már ilyen kiskorban el kell kezdeni. Az ENSZ idei jelmondata: Változtass most! Ennek értelmében mi magunk is sokat tehetünk azzal, hogy például nem pazaroljuk el az ivóvizet. 

Tóth Tamás, a művelődési ház vezetője azt emelte ki: ahhoz, hogy a gyerekek szellemileg és testileg is egészségesek legyenek, ebben a korban naponta legalább egy liter vizet meg kell inni. 

- Örömteli, hogy idén tizenötödször tarthattuk meg a rajzpályázatot – fogalmazott dr. Németh Sándor polgármester. – A művelődési ház a korábbi években is mindig az ügy mögött állt. A további társrendező egy időben a vízmű volt, idén a gyógyfürdő vállalta ezt a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában