Programsorozat

2023.03.24. 21:08

Öko Manó: játszva tanulnak a gyerekek

Környezetünk megóvása a mi kezünkben van – ennek jegyében nevelik egy újonnan induló, játszótéri programsorozatban a legkisebbeket környezet- és egészségtudatosságra.

VN

A pénteki programon belevetették magukat a gyerekek a játékba az Oroszlán utcai játszótéren

Fotó: © Cseh Gábor

A KÖZ-JÁTÉK játszótéri közösségi program a DigITAGORA – Okos Város, okos közösségek projektben valósul meg; a közeljövőben öt helyszínen, a város különböző részeinek játszóterein várják az óvodáskorú gyermekeket. Az Öko Manó játszóházában a gyerekek játékos feladatok által fejleszthették és bővíthették tudásukat a szelektív hulladékgyűjtéssel, az újrahasznosítással és az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

 Egyebek mellett kipróbálhatták magukat a hulladék szétválogatásában, kézműveskedhettek és különbséget tehettek egészséges és kevésbé egészséges élelmiszerek között. A pénteki programon több tucat gyermek vett részt, lelkesen vetették bele magukat a játékokba az Agora munkatársainak animálásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában