Koncert

2023.03.30. 18:50

Öten éneklik majd Robbie Williams dalait – Óriási koncert-show-ra készül az Isis Big Band - fotók, videó

Több mint harminc zenész, öt énekes, három vokalista és nyolc háttértáncos – 28 éves fennállásának eddigi legnagyobb produkciójára készül az Isis Big Band. Az április 23-i Robbie Williams Tribute koncert-showról csütörtökön a Palace Bistróban sajtótájékoztatón árultak el részleteket.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

Pintér Róbert, az Isis Big Band vezetője először arról beszélt, hogyan jött az Agora – Művelődési és Sportház nagytermébe tervezett show ötlete. 2014-ben ő is ott volt Robbie Williams világ körüli turnéjának első állomásán: az Arénában hatalmas show-t csinált a világsztár. Azután egyesületükre tért, melynek alaptevékenysége, hogy a swing, jazz, big band stílust népszerűsítsék. Eddig klasszikus swing előadók előtt tisztelegtek, most arra gondoltak, megszólítják a fiatalokat is. Robbie Williams énekes-dalszerző híd a swing és a pop-rock zene között – fiataltól az idősig mindenki megtalálja a számai közül a kedvére valót. Április 23-án ezer embernek akarnak szórakozási lehetőséget adni két órában: a koncert első felében Robbie Williams 2002-es Swing When You’re Winning című albumának a londoni hangversenyteremben, a Royal Albert Hallban rögzített számait, a második félidőben legismertebb slágereit adják elő eredeti nagyzenekari – big band, vonószenekar, vokál – kíséretben. Akik a húsz számot eléneklik swing, jazz és a pop-rock stílusban: Horváth Meggie, Dell’ Amico Romeo, Farkas Janó, Vas István Andor és Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója. A dalokat egybefűzik koreográfiákkal, közreműködnek a TánCentrum Alapfokú Művészeti iskola táncosai, a zenekart pedig kiegészítették a Kőszegi Vonósokkal.

A koncert fő támogatóját, a Galambos Trans Kft.-t az ügyvezető tulajdonos Galambos Balázs képviselte a sajtótájékoztatón. Mint mondta: cégük lokálpatrióta, társadalmi szerepvállalásuk részeként a kultúrát is támogatják, azon belül a helyi előadókat. Horváth Meggie énekes a big band-del való együttműködését „egyetlen gyönyörű pillanatként” írta le. Scheer Bernadett, a Kőszegi Vonósok vezetője a klasszikus zenei támogatás kihívásairól és a próbák örömzenélésről beszélt. Dell’ Amico Romeo, a 2021-es Italia-i Voice Senior döntőse nagy lépésnek nevezte a zenekar mostani vállalását. Vas István Andor jazz énekes, zongorista örül a „kirándulásnak” – külön élmény, hogy a vonósokkal, vokalistákkal, a big banddel fúzióban dolgozhat, fogalmazott. Farkas Janó 2007-ben már fellépett az Isis Big Banddel. Egy kis zenekarral zenél más műfajban – izgalmas, szép feladat lesz, hogy helytálljon a produkcióban, mondta.

Akik jegyet váltanak a produkcióra, azoknak egyedülálló hangzás- és látványvilágot ígérnek Pintér Róberték. „Merényletre” is készülnek a közönség ellen: a fináléban közreműködésre kérik a közönséget, hogy ezerfős közös kórus énekelje Robbie Williams-től az Angels-t és a Queen We are the champions dalát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában