Kijáró

2023.03.07. 13:44

Panaszok a határzár miatt - Szijjártó Péter egyeztetett a tartományfőnökkel

Telefonon egyeztetett az észak-burgenlandi osztrák-magyar határátkelők körül kialakult helyzetről Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnök.

Horváth László

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter tolmácsa társaságában telefonon egyeztetett Hans Peter Doskozillal

Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala

Miniszteri szinte jutott, hogy Észak-Burgenlandban két helyen, az osztrák oldalon korlátozzák a határátkelést. A somfalvi (Shattendorf) önkormányzat sétálóutcát épít a határátkelő közelében, Szentmargitbánya (St. Margarethen) térségében pedig a kismartoni járás vezetősége korlátozta a forgalmat úgy, hogy a határhoz vezető egyetlen utat csak a környék településeire tartók és onnan érkezők használhatják. 

Az ügyben Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnök telefonon tartott egyeztetést. 

- Egyetértettünk abban, a határkeresztező infrastruktúra kapcsán két szempontot egyszerre kell figyelembe venni, vagyis úgy kell biztosítani a gyors átkelés lehetőségét minél több ponton, hogy az ne járjon a helyi közösségek életkörülményeinek drámai romlásával – közölte közösségi oldalán Szijjártó Péter. - Most szakértői megbeszélések következnek, amelynek végén javaslat készül arra, hogy a forgalom tudatos szervezésével hogyan lesz biztosítható a határ gyors átjárhatósága és a helyiek normális életkörülményeinek megőrzése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában