Kitüntetés

2023.03.27. 14:41

Retróból modern fürdőhely - Patyi Gábor kapta a Vas vármegye Turizmusáért-díjat

Patyi Gábor, a Mesteri Gyógyfürdő vezetője vehette át a Vas vármegye Turizmusáért-díjat az 1848-49-es forradalom-és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, Sárváron. A méltatás szerint: “elévülhetetlen érdemeket szerzett – a barlangfürdő megépítésével - abban, hogy a szezonális kis fürdőből egész évben üzemelő intézmény lett” - erről és a következő időszak feladatairól, terveiről is kérdeztük a kitüntetettet.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A Mesteri Gyógyfürdő nagy népszerűségnek örvend, magas kihasználtsággal működik. Patyi Gábor vezetésével az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg, s egyre bővülő létszámmal működik a vállalkozás, a piaci környezethez igazodva, a nyereséges működést szem előtt tartva - olvasható a laudációban.

 – Megtisztelő az elismerés, egyfajta visszacsatolás, hogy talán jó úton járunk.  Hatalmas turisztikai attrakciók ugyanis nincsenek nálunk, de a sok apró lépésnek, fejlesztésnek köszönhetően az egykori retró fürdőből mára egy modern, 21. századi igényeket kielégítő létesítményt sikerült faragni – fogalmazott Patyi Gábor. Hozzátette: a jövőben is szeretnék megőrizni a fürdőhely családias, csendes-pihenős jellegét. - Olyan beruházásokban gondolkodunk, amelyekkel úgy tudunk árbevételt növelni és a stabilitásunkat megőrizni, hogy a látogatószámnak ne kelljen újra és újra csúcsokat döntenie. A szálláshelyek fejlesztése például jelenleg is zajlik - fűzte hozzá. 

Az ügyvezető szólt arról is, télen naponta 2-300, hétvégenként akár 400 látogatót is fogadnak, de nyáron ez a szám gyakorta eléri az 1200 főt, a főszezonban tehát itt is előfordul zsúfoltság. Elsősorban a kényelem megőrzése miatt döntöttek többször a belépőjegy-árak emelése mellett. A vendégek részéről ugyanis azt tapasztalták: hajlandóak többet fizetni, csak férjenek el az öltözőkben éppúgy, mint a medencékben és a pihenőhelyeken. 

A tél aztán újabb, nem várt kihívásokat hozott a fürdő számára: az energiaválság idején, amikor több fürdő spórolni kényszerül, még többen fedezik fel Mesterit – itt a mélyről feltörő 80 fokos víznek és a napelem-rendszernek köszönhetően gond nélkül a normál hőmérsékleten tudják tartani a medence vizét. Patyi Gábor azt mondja, igyekeznek megfelelni az újabb igényeknek. 

Mint ismeretes, 2018 januárjától háromcsillagos szállodával bővült a fürdő, a legutóbbi fejlesztés a szálloda új étterme volt. A szálloda egy épületben található a Mesteri fürdővel, így kényelmesen szabad bejárást biztosít a vendégeknek télen és nyáron a fürdő medencéihez. A vendégek többsége belföldről érkezik, de továbbra is közkedvelt a fürdő az osztrák és német vendégek körében is. Patyi Gábor a legnagyobb eredménynek, elismerésnek azonban talán azt tartja: míg régen az itt élők eljártak más fürdőhelyekre, addig most nagyobb turisztikai vonzerővel bíró településekről érkeznek ide a vendégek. Ma már nem túlzás tehát kijelenteni: Mesteri felkerült a vasi turisztika térképére - ezt bizonyítja a vármegyei kitüntetés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában