Testületi ülés

2023.03.31. 17:30

Térítési díjak, szociális ellátás, civilek - döntött a répcelaki képviselő-testület

A városi civil szervezetek beszámolói, a szociális ellátás térítési díjai is napirenden voltak a répcelaki képviselő-testületi ülésen csütörtökön. Módosították a környezetvédelmi rendeletet és a bölcsőde alapdokumentumait is.

Polgár Patrícia

Forrás: Winkler Krisztina

A napirendek sorában a képviselő-testület elsőként tárgyalta és elfogadta a városi civil szervezetek beszámolóit. Boros András, a Humánpolitikai Bizottság tagja kiemelte: Répcelak egyik legfőbb erejét a civilek adják. Szabó József polgármester felhívta az egyesületek vezetőinek figyelmét arra az másfél millió forintos pályázati alapra, melyet az önkormányzat annak érdekében hoz létre minden évben, hogy a civilek innovatív, de a saját költségvetésükből nem finanszírozható elképzeléseit is támogatni tudják.

Felülvizsgálta a testület a szociális ellátás térítési díjait. Úgy határoztak, hogy a szociális étkezés, az időskorúak nappali ellátása étkezés igénybevételével, valamint az ebédszállítás térítési díját – a tavalyihoz képest - nem emelik.

A testületnek módosítania kellett a Répcelaki Bölcsőde és Idősek Klubja alapító okiratát és alapdokumentumait, mivel egy törvényi változás lehetővé teszi, hogy a bölcsőde által befogadható gyermeklétszám az eddigi 12 helyett 14, a minibölcsőde esetében pedig 7 helyett 8 gyermek legyen. Szabóné Németh Zsuzsanna intézményvezető a bővítés indokoltságáról tájékoztatott, ugyanis a módosítással keletkező plusz helyekre van igény.

Módosította a testület a környezetvédelmi rendeletét is, mely szerint a város belterületén eddig február 1-je és május 31-e, valamint szeptember 1-je és november 30-a között – a vasárnap és az ünnepnapok kivételével - minden nap lehetett égetni 9-19 óráig. A módosított rendelet szerint ezt mostantól csak pénteken és szombatonként engedélyezik.

A Strabag Kft.-t választotta a testület a főutcai kerékpárút és járda Arany János és Csánigi utca közötti szakaszának felújítására. A beruházás 32,5 millió forintba kerül, és teljes egészében önerőből valósul meg. Hamarosan megtörténik a munkaterület átadása, a kivitelezés pedig a tervek szerint június közepére lesz készen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában