Testületi

2023.03.31. 19:00

Terjed a családon belüli erőszak - Vasvár és környéke biztonságos környéknek számít

Óvári Gábor

Tóth Balázs, Vasvár polgármestere

Fotó: Unger Tamás

Nőtt a garázdaság és a lopások száma Vasváron és a környező településeken, ugyanakkor a bűncselekmények száma összesítve nem mutat rosszabb képet, mint egy évvel korábban – derül ki a vasvári rendőrkapitányság jelentéséből, amelyet csütörtökön tárgyalt a város közgyűlése. Ami jó hír, hogy emberölés, embercsempészés, rablás és kifosztás például évek óta nem történt a hegyháti településen. Az engedélyek kiadása kapcsán a rendőrség legtöbbször lőfegyverek bejegyzését végezte, tavaly 53 lőfegyvert regisztráltak a kapitányságon. 

A családon belüli erőszak egy terjedő jelenség, a beszámoló kitér arra, hogy magas számban fordul elő testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és kapcsolaton belüli zaklatás. Az erőszak legfőbb kiváltó oka az alkoholos befolyásoltság, és egyéb családon belüli húzódó konfliktusok. Új típusú bűncselekmények felderítésében is közreműködtek a vasvári rendőrök. Az illegális migráció felderítésével kapcsolatban az ún. mélységi ellenőrzések nyomán a rendőrök két esetben intézkedtek és 50 főt tartóztattak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában