Szemétszedés

2023.03.16. 16:00

Vesszen minden útmenti szemét! – Harmadik alkalommal mozdul meg közösen Észak-Vas vármegye

Idén harmadik alkalommal mozdul meg közösen Észak-Vas vármegye, hogy felszámolja a települési közutak mentén elszórt szeméthalmokat a Vesszen minden útmenti szemét! elnevezésű önkéntes akcióban.

Polgár Patrícia

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A kezdeményezés Uraiújfaluból indult, idén pedig már közel 25 település csatlakozott a mozgalomhoz. Keszeiné Jancsó Marietta, Uraiújfalu polgármestere lapunk kérdésére felidézte: a kezdetekkor ő kereste meg Ágh Pétert, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselőjét a közösségi szemétszedés ötletével és azonnal támogatóra is talált a képviselőben. A siker azonban nem lenne teljes a csatlakozó települések önkormányzatai, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai nélkül. Előbbiek a szemétszedéshez szükséges eszközöket (zsákokat, gumikesztyűket, valamint láthatósági mellényt) biztosítják, míg a közút munkatársai a zsákokban összegyűjtött hulladékot szállítják el. 2023-ban csaknem 25 Észak-Vas vármegyei település csatlakozik az önkéntes akcióhoz, amelynek során két szombaton – március 18-án és 25-én – tisztítják meg a közutak melletti árkokat és számolják fel az illegálisan lerakott szemétkupacokat. Uraiújfaluban az önkéntesek március 18-án, szombaton 9.45-kor indulnak el a Szentivánfai temetőtől, hívta fel a figyelmet Keszeiné Jancsó Marietta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában