Szándékosan ütközött

2023.03.22. 10:37

Videó: brutális előzés dühből a szomszédos vármegyében, baleset lett a vége

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan vezetve úgy előzött, hogy szándékosan nekiment az előzött járműnek.

vaol.hu

Forrás: Ügyészség

A vádirati tényállás szerint az 56 éves férfi 2022 júliusában, a kora délutáni órákban közlekedett autójával egy Mosonmagyaróvár melletti településen, úgy, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott.

A terhelt utolérte az előtte haladó autót, melyben egy család – férj, feleség és 13 éves fiúk – utazott. A jármű lassan haladt a településen belül és az apa a leengedett ablakon keresztül kiintegetett a járműből a fagyizóban dolgozó lányának.

A terhelt felidegesítette magát az előtte haladó sebességén, megelőzte őket és azonnal állóra fékezte az autóját. A mögötte közlekedő sértett csak hirtelen fékezéssel és félrekormányzással tudta elkerülni a balesetet. A két férfi ezután kiszállt az autójából hangos szóváltásba keveredtek, majd a sértett visszaült autójába és kikerülve a vádlottat elhagyta a helyszínt.

A vádlott nem nyugodott meg, és a sértett után indult, megelőzte őt és úgy tért vissza a saját sávjába, hogy ennek során járművét szándékosan a sértett autójának kormányozta, próbálta őt leszorítani az útról, és autója jobb oldalával nekiütközött a sértett által vezetett jármű bal oldalának. Az ütközéstől mindkét jármű egyik első kereke kidurrant és az autók oldala is megsérült. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az intézkedés során a rendőrök a gyanúsítotton ittasságra utaló jeleket tapasztaltak, ezért vérvételre állították elő, ami igazolta a vádlott ittasságát.

Az ügyészség a vádlottal szemben közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni - közölte a Győri Járási Ügyészség.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában