Testületi ülés

2023.03.30. 17:00

Visszaállítják a Zrínyi utca korábbi elnevezését – több mint húsz napirendi pontot tárgyalt a kőszegi képviselő-testület

Egyesületi beszámolókat fogadtak el a képviselők, székhely-bejegyzésről és iskolák intézmény-átszervezéséről is döntöttek – a csütörtöki képviselő-testületi ülésen ezek is napirenden szerepeltek a Városháza tanácskozó termében.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Elfogadta a testület az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2022. évi tevékenységéről, valamint a TDM Szervezet és a Tourinform Iroda múlt évi tevékenységéről szóló beszámolóját – az ülésen Schrott Tamás elnök tért ki a részletekre. Beszámolt múlt évi szakmai munkájáról a Kőszegi Sporthorgász Egyesület és a Kőszegi Polgárőr Egyesület is. A Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében Seper András parancsnok beszélt a szervezet zsilipkezelési tevékenységről. Amint az előterjesztésben szerepelt: a testület támogatását kérték a duzzasztómű környezetének olyan kialakításában, ami a működtető személyzet biztonságos munkafeltételeit biztosítja, hogy a balesetek elkerülhetők legyenek. Az üzemeltetéssel kapcsolatos karbantartási, javítási munkák is szóba kerültek, javaslatként pedig a szabályozó rendszer újbóli működővé tétele, hogy a Csónakázótó és a Malom-árok biológiai vízszintje folyamatosan biztosítható legyen.

A kőszegi zsinagóga rekonstrukciója után a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetével egyetértésben Básthy Béla polgármester kezdeményezte, hogy a Kőszeg 1705 helyrajzi számú közterületet Zrínyi Miklós utcáról a korábbi Schey Fülöp utcára nevezzék át. A képviselő-testület döntése alapján – 9 igen, 3 nem szavazattal – a közterületet átnevezik.

A testület hozzájárult, hogy az Osztrák-Magyar Haydn Filmharmónia Egyesület a Kőszeg, Chernel u. 14. szám alatti ingatlant székhelyként bejegyeztesse.

A Sárvári Tankerületi Központ kereste meg az önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy a Bersek József Általános Iskola és a Jurisich Miklós Gimnázium szakmai alapdokumentumának módosítását tervezik: előbbiben az alapfeladaton belüli „alábontást” bővítik emelt szintű idegen nyelv (német) 5-8 évfolyamon történő oktatásával. A gimnáziumban emelt szintű német és angol, kémia, biológia oktatásával. A kollégium vonatkozásában a felvehető maximális tanulólétszámot 180-ról 200 főre növelik. A képviselők egyetértettek az intézmény-átszervezésekkel.

A Szabóhegyért Közösen Egyesület azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a tulajdonukban lévő, Felsőerdő út 36. szám mellett lévő 867 hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú telket ingyenes használatba vehessék. A haszonkölcsön-szerződést jóváhagyta a testület.
A 2022. évi belső ellenőrzés után vált szükségessé a vagyonrendelet kamatszámításra vonatkozó egyes rendelkezéseinek módosítása – erről is szavaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában