A legfontosabb kincsünk

2023.03.17. 16:21

Víz világnapja 2023 - Vetélkedő a vármegye középiskolásainak

Idén 17. alkalommal rendeznek figyelemfelhívó, játékos vetélkedőt a vármegye középiskolásai számára a víz világnapján az Oladi Technikumban, a Vasivíz Zrt.-vel karöltve.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: MW-archív

Kúti Zsuzsanna szervező elmondtat: a víz az egyik legfontosabb kincsünk, fogyóban van, vigyáznunk kell rá. Az év 365 napján így kellene lennie, de egy évben legalább egyszer hangot is adnak ennek. Emlékeztetett: 1992-ben, a Rio de Janeiróban megrendezett nemzetközi Környezet és Fejlődés konferencián nyilvánították március 22-t a Víz világnapjává, célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.  

Az Oladi Technikum 2005 óta szervez játékos vetélkedőt ez alaklomból. Kúti Zsuzsanna elmonda, a vármegye valamennyi középiskolájából várják a háromfős csapatokat. Jelezte már részvételét sárvári és körmendi iskola, de Kőszegről, Celldömölkről, Szentgotthárdról is rendszerint visszatérnek a diákok. Ha valaki még szeretne, csatlakozhat a felhíváshoz. Részben külső ismeretekre, részben pedig a különböző tanórákon megszerzett tudásra épülnek a feladatok.  

A vetélkedő harmadik feladata ezúttal is egy versírás lesz, a szervezők nem titkolt célt, hogy az évek alatt összegyűlt alkotásokat kötetbe rendezik és kiadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában