Közgyűlés után

2023.04.28. 17:06

A fideszes képviselők kiálltak politikustársuk mellett, a baloldali főszerkesztő szerint "gyáva nyulak"

Nemrég fenyegető üzenetet küldött az egyik szombathelyi fideszes képviselőnek a baloldali főszerkesztő, pénteken a városházán már "gyáva nyulaknak" nevezte a Fidesz-frakció tagjait, akik kiálltak politikustársuk mellett. Nem csak erről szólt a közgyűlési utáni sajtótájékoztató. 

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Három szombathelyi óvodában járt le az óvodavezetői megbízás: a Margaréta Óvodában Gyabronka Magdolna folytathatja a munkát, a Maros óvodát Purgainé Somogyi Andrea irányíthatja, míg az Aréna óvodában Szabó Babett kapott öt évre szóló bizalmat - erről László Győző alpolgármester tájékoztatott. Mindhárom vezető kinevezését egyangúlag támogatták a képviselők.

A Hunyadi és Szent Gellért utcai, valamint a plázánál lévő körforgalmak felújításáról Horváth Attila alpolgármester beszélt. Szerinte a vártnál kisebb fennforgást, bonyodalmat okozott a rekonstrukció, ami egy nappal a határidő előtt befejeződött. Kitért a Szent Márton utcában zajló gázközmű-rekonstrukcióra is: megtudtuk, ha kell, rendőri irányítással segítik a közlekedést itt, annak költségét az önkormányzat vállalta.

Elismerően nyilatkozott Horváth Attila Horváth Gábor képviselő határozati javaslatáról is: az önkormányzat nevében Nemény András polgármester levélben fordul a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójához a szombathelyi posták hosszútávú működése érdekében. A fideszes politikus javaslatát egyhangúlag támogatta a közgyűlés. Koczka Tibor képviselő pénteken megismételte: állami feladat a postahivatalok működtetése. 

Szó esett a "fenyegető üzenetről" is. Mint arról beszámoltunk: az ugytudjuk.hu főszerkesztője privát üzenetben azt írta Horváth Gábornak: "Te ne szórakozz velem mert pokollá tudom tenni a ciklusból hátralévő idődet, több ugysem jut már a szombathelyi közéletben". Csütörtökön a Fidesz-KDNP frakció tagjai kiálltak képviselőtársuk mellett, többen rámutattak: ennek tükrében kell olvasni a főszerkesztő által írt, lejárató szándékú cikkeket. Illés Károly frakcióvezető pénteken pedig azt közölte: amíg a főszerkesztő nem kér bocsánatot - akár privát üzenetben - képviselőtársuktól, nem válaszol a kérdéseire sem. "Mikor lett egyébként a Fidesz-frakció gyáva nyulak gyülekezete?" - kérdezte ezután az érintett főszerkesztő, aki sérelmezte, hogy nem interjúvolhatja meg Illés Károlyt, és hogy a közgyűlésen, ahol nem volt ott és nem reagálhatott, téma volt a privát üzenete. Annak fenyegető tartalmát a sajtótájékoztatókon nem vitatta, és úgy tűnt, eszerint fogalmazza meg kérdéseit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában