Országgyűlés

2023.04.02. 15:34

A kormány számára a magyarok érdeke az első - V. Németh Zsolt a békepárti határozatról

Az Országgyűlés pénteken 130 igen, 24 nem szavazattal, tartózkodás nélkül szavazta meg a kormánypártok által benyújtott békepárti határozatot.

TJ

V. Németh Zsolt

Fotó: Kállai Márton

Az orosz-ukrán háború első évfordulója apropóján született és most elfogadott, nyolcpontos javaslat kapcsán V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár így fogalmazott: -Nincs ma Magyarországon olyan ember, akit ne érintene a szomszédban zajló háború. Ehhez az ügyhöz sokféleképpen lehet hozzáállni: Magyarország kormánya a magyarok érdekét nézi, sőt továbbmegyek: nemcsak a magyarok, hanem az ukrán emberek érdekét is, a felforgatott családokét, a gyermeküket frontról hazaváró anyákét, apákét. Mindannyiunknak az az érdeke, hogy a háborúnak vége legyen, hogy ez milyen módon történik meg, a feleken múlik. Az első és legfontosabb a tűzszünet. A magyar kormány elfogadta a békepárti határozatot annak ellenére, hogy Nyugat-Európában nem ez az álláspont. Kifejeztük elkötelezettségünket a béke mellett, ezt várjuk a nemzetközi közösség minden tagjától. Ha nem lesz béke, a háború elhatalmasodik, aminek visszafordíthatatlan következményei lesznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában