Ünnep

2023.04.04. 16:03

A Vas Népét minden áldott nap átböngészi - Margit nénit 90. születésnapján köszöntötték Nagyrákoson - fotók, videó

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Nagyrákoson Baksa Ernőné Sáska Margit. A kerek évfordulón a falu nevében Németh Istvánné polgármester köszöntötte az asszonyt.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Baksa Ernőné Margit néni Nagyrákoson született 1933. április 4-én, és azóta is ott él. Paraszti családban nevelkedett, az otthoni gazdaságban, majd a termelőszövetkezetben dolgozott, innen vonult nyugdíjba is. Két lánya született, az idősebbikkel él együtt a nagyrákosi családi házban, mióta húsz éve megözvegyült. A lánya segíti a mindennapjait, emellett gondozónő is rendszeresen jár ki, hogy megkönnyítse Margit néni életét.

A szépkorú asszonyt Németh Istvánné Baksa Eszter, Nagyrákos polgármestere köszöntötte ajándékkosárral és virággal, egyúttal átadta Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét és személyesen aláírt emléklapját is. Néhány kedves és megható mondat is járt az ajándék mellé a polgármestertől. A kerek születésnapon jelen volt az ünnepelt idősebb lánya, valamint a település falugondnoka, Wind Ágnes és Bokányiné Kozics Gyöngyi szociális gondozónő is. Margit néni elfoglalja magát, nagyon szeret például tévét nézni, sőt olvasni is. Lapunkat, a Vas Népét minden áldott nap átböngészi már hosszú évtizedek óta. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában