Tűzeset

2023.04.24. 14:05

Az autótüzek hétvégéje volt Vas vármegyében - három esethez is vonultak a tűzoltók

Három autótűzhöz és egy tűzhelyen felejtett étel okozta káreseményhez is riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

vaol.hu

Forrás: Sárvár HTP

Személyautó motor- és utastere égett Sárváron, az Ölbői utcában pénteken délután. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral a tüzet eloltották, valamint hőkamerával átvizsgálták a járművet és annak környezetét - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Személyautó égett a 86-os főúton, Körmend közelében szombaton délelőtt. A város hivatásos tűzoltói helyszínre érkezését megelőzően az arra közlekedők az autót áramtalanították és több porral oltó készüléket felhasználtak a lángok megfékezéséhez. Az egység egy vízsugárral az oltást elvégezte, valamint hőkamerával átvizsgálta a járművet, azonban további izzást nem tapasztalt. 

Műszaki hibát észlelt, majd a motortérből szivárgó füstöt észlelt, ezért félreállt egy kishaszongépjármű sofőrje a 87-es főúton, Rum közelében tegnap délután. A sofőr és két kutyája elhagyták a járművet, mielőtt az kigyulladt. A tűz a gépjárműről a száraz aljnövényzetre is átterjedt. A sárvári hivatásos, valamint a rumi és a kámi önkéntes tűzoltók megfékezték a lángokat, valamint hőkamerával átvizsgálták a gépjárművet, azonban további izzást már nem tapasztaltak.

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki tegnap délután egy szombathelyi, Károly Róbert utcai társasház második emeleti lakásának konyhájában. A lakás és a lépcsőház is megtelt füsttel. A város hivatásos tűzoltói és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói behatoltak a lakásba, ezzel párhuzamosan pedig megkezdték az ötszintes épület teljes kiürítését. A tűzoltók a tűz által érintett lakásból egy embert kivittek. Az oltás idejére a társasházat kétszázharmincheten hagyták el. A tűzoltók nagy teljesítményű ventillátorokat használtak az épület és a lépcsőház átszellőztetéséhez. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában