Teendők

2023.04.02. 13:00

Az úttisztítás, veszélyes fák kivágása és városszerte a fűnyírás is munkát ad Kőszegi Városüzemeltető Kft. munkatársainak

A nagyobb forgalmú utakon az útpadkát tisztították, több helyen veszélyes fákat vágtak ki, korábbi fakidőlések után rakták rendbe a terepet. Április elejétől kezdődik a fűnyírás szezonja – a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Eső Attilát tavaszi teendőikről kérdeztük.

Tóth Kata

Forrás: Ohr Tibor

Az elmúlt hetekben sok munkát adott a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft.-nek az utak karbantartása – az új, traktorra szerelhető úttisztító adapter ehhez, főleg az útpadkák tisztításához adott jelentős segítséget például a Pogányi úton, a Kórház utcában, a Kálvária utcában. A forgókefés, gyűjtőtartályos eszközzel hatékonyabban tisztán tarthatók a kiemelt szegéllyel ellátott utak és feltakarítható a téli síkosság ellen kiszórt zúzalék. Veszélyes fákat vágtak ki vagy csonkoltak a városüzemeltető munkatársai a kőszegfalvi temetőben. A nemezgyárnál a Malomárok meder partján fák dőltek ki a vihar miatt, a Pék utcában pedig egy fenyő lett a szeles idő áldozata – ezeket elszállították. A Csónakázótónál több fűzfát ki kell vágni, mert kritikus a fagyöngyfertőzés állapota.

Szintén a félparazita növény jelenlétével függ össze a lakótelepi óvodánál lévő fák egyes részeinek eltávolítása vagy kivágásuk – hallottuk Eső Attila ügyvezetőtől, aki hangsúlyozta: a kivágott növényeket mindenütt pótolják, az óvodánál például már tavaly ültettek fákat. E héttől, ahogy enyhül az idő és gyorsabban nő a fű a közterületeken, kezdődik a fűnyírás szezonja. Ehhez jelenleg három fűnyírótraktor és három fűkasza áll rendelkezésükre – utóbbiakkal a nehezebben megközelíthető helyeken, a fák, térbútorok körül is tudnak füvet nyírni. A játszótereket folyamatosan, hetente ellenőrzik – ha valamit balesetveszélyesnek találnak, azt azonnal javítják. Áprilisban felfrissítik – lazítják, ahol szükséges, ott pótolják – a homokozókban a homoktöltetet. Májusban néhány játszótérre napvitorlákat helyeznek majd ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában