Találkozó

2023.04.29. 16:13

Civil fórumon találkoztak a KÖSZHÁZ-ban

A Jurisics várban találkoztak a kőszegi civil szervezetek vezetői, aktivistái – összesen 24 egyesület, alapítvány, klub képviseltette magát. A mostani volt az első alkalom, de a szervezők és résztvevők szándéka szerint nem az utolsó.

BTK

Fotó: VN/Németh Iván

A rendezvényt a Kőszegi Polgári Kaszinó kezdeményezte, felismerve a civil szervezetek részéről az igényt egy ilyen jellegű találkozóra. Csiki István, a Kaszinó elnöke köszöntőjében fogalmazta meg az első fórum célját: rövid bemutatkozások során ismerjék meg egymást a kőszegi civilek, induljon el közöttük egy újfajta kommunikáció, tudjanak egymás programjairól, melyeket saját közösségükön belül is hirdethetnek. Segítsék egymás munkáját, alakuljanak ki közöttük új együttműködések akár közös rendezvények, pályázatok, érdekképviselet által, nem utolsósorban kerüljék el az „egymásra szervezéseket”.

Fotó: VN/Németh Iván

Pócza Zoltán, a Jurisics Vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója üdvözölte a kezdeményezést. Mint mondta, a civilek és a vár között eddig is szoros együttműködés volt, mindig szívesen fogadták őket, így örömmel adtak helyt a civil fórumnak is.

A Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ részéről Gorza Norbert tartott rövid tájékoztatást arról, milyen lehetőségeket, segítséget tudnak biztosítani a helyi civileknek, melyek körét – igény esetén – tudják bővíteni Kőszeg irányába is.

A bő kétórás bemutatkozások után Básthy Béla polgármester köszönte meg a kőszegi civil szervezeteknek, hogy a nehézségek ellenére is ilyen nagy lelkesedéssel, elhivatottsággal végzik munkájukat.

A fórum végén a résztvevők megfogalmazhatták észrevételeiket, kérdéseiket, melyekből körvonalazódott, hogy a jövőben tematikus civil találkozókra lesz szükség remélhetőleg legalább félévente, negyedévente például pályázatírással, vagy akár kommunikációs tevékenységgel kapcsolatban. A Kőszegi Polgári Kaszinó várja civil szervezetek jelentkezését, amelyek csatlakoznának ehhez a civil kezdeményezéshez és levelezőlistához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában