Sokszínű

2023.04.29. 19:15

Folklór, balett, rock and roll - Szombathelyen a Savaria moziban ünnepelhettük a tánc világnapját

Csaknem húsz táncos produkció mutatkozott be Szombathelyen a tánc világnapján. Sajnos az eső közbeszólt, így a Csónakázótó szigete helyett a Savaria moziban tartották meg a programot szombaton.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A tánc világnapját 1983 óta április 29-én ünnepli a világ, 1727-ben ugyanis ezen a napon született a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre. Születésnapja a táncművészet legnagyobb ünnepévé vált.

 

A szombathelyi világnapi programot a szervezők a tavalyi helyszínválasztás sikerén felbuzdulva idén is a Csónakázótó szigetén szerették volna megtartani, ám az időjárás közbeszólt és beparancsolta őket az Agora - Savaria Filmszínház épületébe, ahol már délelőtt workshopok várták az aulába és az árkádok alá az érdeklődőket – aki a szereplések láttán kedvet kapott ahhoz, hogy beiratkozzon valamelyik csoportba, az délután ezeken a helyeken tehette meg.

Szombathelyt ma is a tánc hazai fővárosának tekintik, ezt az elnevezést a szombaton fellépő táncosok sem hazudtolták meg: összesen 17 produkciót láthatott a városhoz kötődő táncegyesületek előadásában a közönség. A modern tánc, a hiphop, a társastánc, a néptánc, az akrobatikus rock and roll, a balett és az orientális táncok képviselői mutatkoztak be a Savaria Moziban. Fellépett a Mira Orient Art; a Zumba Ágival; az Anette Balett; a West Dance; a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola Bariska - Möndölecske csoportja és az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes; Shamila és tanítványai; a Salsa La Vida; az Ungaresca és a Pesovár Alapfokú Művészeti Iskola; a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub Szombathely; a LORIGO TSE; a Westside TSE; a Savaria TSE; a Movement Academy, a programok között szerepelt tavaszköszöntő gyermektáncház, szenior örömtánc és a Népek körtánca nevű csoport műsora. A fellépések sorát az Energy TSE műsora zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában