Avató

2023.04.23. 19:00

Gasztroműhelyt is avattak az elszármazottak találkozóján

Az Ízes Vidék Gasztroműhely modern, felszerelt konyháját is felavatták Oszkón az Elszármazottak Találkozóján, amelyen részt vett az oszkói születésű V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő is.

Vas Népe

Forrás: Szendi Péter

A Szent György-napi búcsú számos vendéget hozott a településre, az egykori elszármazottak újra találkoztak a rokonaikkal, az egykori iskola megújult konyháját pedig birtokba vehették a gasztronómia iránt érdeklődők. 

Forrás: Szendi Péter

Birkás István, Oszkó polgármestere hangsúlyozta, hogy az identitás megőrzése nagyon fontos, ezért az elszármazottak találkozója kiemelt esemény a falu életében. A helyi civil szervezetek aktívak, élő együttműködés van a vasvári Népfőiskolával is, ennek a közös munkának az eredménye az Ízes Vidék Gasztroműhely megnyitása is. Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy érkezésekor nem csupán egy avatáson vehetett részt, hanem egy búcsú és egy találkozó is várta, jelezve, hogy a hagyományok megőrzése mennyire fontos az Oszkóiaknak. 

Forrás: Szendi Péter

A gasztroműhely hivatalos átadásán Kovács István, a Vasvári Népfőiskola szakmai vezetője elmondta, hogy a 15 éve bezárt iskola hasznosítása mindig napirenden volt, aztán megszületett egy olyan konyha ötlete, ahol az érdeklődők elsajátíthatják a sütés-főzés tudományát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában