vaol.hu podcast

2023.04.07. 15:39

Gasztronómiai Podcast Bolla Lászlóné Irénkével a húsvéti menüről: házi kalács, házi sonka húsvétra

A VAOL Gasztronómiai podcastjének vendége volt Bolla Lászlóné, aki hosszú évekig látta el olvasóinkat konyhaművészeti tanácsokkal. A Kemenesalján élő háziasszony ezúttal a húsvéti menüről beszélt.

Óvári Gábor

Fotó: Szendi Péter

A húsvéti sonka elkészítése nem nagy ördöngősség, inkább a kiválasztásnál lehetnek problémák, hiszen a választék nagy, csak a pénztárcánk szabhat határt. A legjobb a házi vágásból származó hús, de a hentesnél is beszerezhetők a jobb minőségű darabok – mondta el Bolla Lászlóné, aki a bolti, előre csomagolt sonkákkal kapcsolatban megjegyezte, hogy nem állnak el sokáig, mihamarabb meg kell enni, mert pár nap után már élvezhetetlen az íze.

A házi sonkát érdemes szeletelve lefagyasztani, ha sok marad, a megmaradt tojásokat fel lehet használni tojáspörkölthöz vagy rakott burgonyához. A húsvéti ünnepi menü egyik legfontosabb eleme a kalács. A vásárlásnál szintén lehet nagyot tévedni, hiszen sokszor gyorsan kiszárad és morzsalékos lesz. Mint megtudtuk, házilag gyorsan, egyszerűen lehet jó minőségű kalácsot készíteni, ami akár 4 napig is fogyasztható. A receptet a podcast adásból megtudhatják. A menü része a sütemény is, Bolla Lászlóné leginkább kuglófot, hatlapost és zserbót készít az ünnepekre, ezek a család kedvencei. A hatlapos titka a méz, hiszen a mézzel készített sütemények tovább eltarthatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában