Sok-szín-feszt

2023.04.29. 20:23

Gőzleeresztő színjátszók Bükön - és jött Petőfi – fotók

Tizenharmadszor rendezték meg Bükön a Sok-Szín-Feszt amatőr színjátszó találkozót.

HL

Fotó: © Cseh Gábor

Ahogy megírtuk, több szempontból is különleges volt a  művelődési ház és sportközpontban megtartott Sok-Szín-Feszt.
A pénteki nyitónapon nem amatőr, hanem profi előadást láthatott a közönség. A Kőszegi Várszínház produkciójában Göttinger Pál Szénakutyák című, Weöres Sándor macskájáról szóló "képzeletbeli dokumentumjátékot" Kálid Artúr színművész adta elő. Dicső Dorka rendezőasszisztens utazott a produkcióval, amelyet Göttinger Pál rendezett. Pócza Zoltán igazgató meglepte a kis stábot, ajándékot is vitt nekik, a Kőszegi Várszínház negyven évét bemutató kötetet adta át.

 

A találkozó szombaton folytatódott. Délután két órakor Tóth Tamás, a művelődési ház és sportközpont vezetője, valamint Baranyai Róbert alpolgármester köszöntője után léptek színpadara a színjátszók. Ahogy Nika Róbert, a házigazda Sok-Szín-Pad Társulat vezetője fogalmazott, „gőzleeresztés” van most. Az előadások a Petőfi-emlékévhez kapcsolódtak. Ez a nap nem versenyről, hanem az együtt játszásról szólt. 

Persze tanulni mindig lehet, és kell is. Az előadásokat Szabó Róbert, a Weöres Sándor Színház színésze, valamint a veszprémi Zalavári András nézte végig. A két szakember tanácsokkal látta el a fellépőket, aki  jó hangulatban Bükről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában