Nem mindennapi eset

2023.04.17. 14:44

Honosítását kérte az elszármazott jánosházi családanya

Nem mindennapos esemény történt múlt csütörtökön a jánosházi önkormányzati hivatal nagytermében: jánosházi származású, Németországban élő német állampolgár, Sperling-Eckardt Beáta tett állampolgársági esküt.

Polgár Patrícia

A képen balról jobbra: Kiss András, Jánosháza polgármestere, Sárköziné Csonka Mária anyakönyvvezető, Sperling-Eckardt Beáta, valamint férje és lánya

Sperling-Eckardt Beátát, bár nem a Vas vármegyei kisvárosban, sőt, még csak nem is az országhatárokon belül él, gyökerei nagyon szorosan Jánosházához fűzik. Nagyszülei Jánosházán éltek, sőt, még édesanyja is ott született, aztán költözött ki Németországba, ahol Beáta megszületett. A családi házat Beáta és német férje a mai napig nem adta el, szabadságaikat rendszeresen a vasi városkában töltik, idős korukra pedig végleg ott szeretnének letelepedni – tudtuk meg Sárköziné Csonka Mária anyakönyvvezetőtől.

A német állampolgárságú nő a köztársasági elnöktől kérte honosítását, amelynek feltétele volt, hogy Kiss András, Jánosháza polgármestere előtt állampolgársági esküt tegyen. Hasonlóra az elmúlt három évben nem volt példa Jánosházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában