Versmondó

2023.04.13. 19:11

Horváth Róbert volt a vendége a Nádasdy Kulturális Központ könyvtára klubdélutánjának

Szerdán Horváth Róbert volt a vendége a Nádasdy Kulturális Központ könyvtára soron következő klubdélutánjának. A versmondó a keddi költészet napja alkalmából versválogatással örvendeztette meg hallgatóságát.

Polgár Patrícia

Horváth Róbert a Nádasdy klubdélutánon

Forrás: Cseh Gábor

Horváth Róbert pályafutása a sárvári óvodában kezdődött, ahol az óvónénik meglátták benne a jó hangú, magabiztos kiállású kisfiút és többször szerepeltették az ovis műsorokon. Ezt követően az Alkotmány úti iskolában a kis Robi már sikereket is elért, a Ki mit tud? És a Szép magyar beszéd versenyek állandó résztvevője volt. 1987-ben munkáját Kazinczy-jelvénnyel ismerték el. Később, középiskolásként 1989-ben Lőrincze Lajos nyelvészprofesszortól vehette át a Kazinczy-emlékérmet Győrben. Ezután sok éven keresztül a sárvári rendezvények állandó fellépője, műsorvezetője volt. A versenyszerű versmondáshoz az ezredfordulót követően tért vissza. 2013-ban a Nagy Gáspár-, 2014-ben a Nagy László országos versmondó versenyeket nyerte meg. 2016-ban Illyés Gyula aranydiplomát vehetett át. 2019-ben Latinovits-díjat vehetett át Balatonszemesen.

A versmondó Mondom a másokét című előadásában Petőfitől József Attiláig, Radnótitól Juhász Gyulán át egészen Zelk Zoltánig és Pilinszky-ig hallhattak a magyar szépirodalmi palettáról verseket. A versmondó kellemes, mély orgánumán megszólalt még Gyurkovics Tibor, Fecske Csaba és a Vackor írójaként ismert Kormos István egy-egy költeménye, valamint Karinthy Frigyes Ki kérdezett? című prózája is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában