Átadó

2023.04.07. 09:00

Így még a munka is könnyebb - A falubusz és a kis-traktor is új Tanakajdon - fotók

Falubusz és fűnyíró kis-traktor beszerzésére nyert támogatást a település a Magyar Falu Programban - összesen több mint húsz és félmillió forint értékben. Mindkettő nagy segítséget jelent a mindennapokban.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

-A kisnemesi községek rendszerint a hazáért háborúkban vérét ontó nemességre utaló koronát vagy harci eszközöket tartalmazó pecséteket használtak. Innen örökölte címere szép történelmi jelképét, a kardot tartó páncélos kart Tanakajd. A mai magyar vidéken már nem szablyával és tőrrel kell harcolni a hazáért. A dolgos hétköznapokban egészen más eszközökre van szükség: egyszerű, hasznos, hatékony eszközökre, amik naponta előkerülnek, hogy élhetővé, lakóihoz méltóvá tegyék településeinket, A kormány ennek támogatására hívta életre a Magyar Falu Programot - emlékeztetett V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, Vas vármegye országgyűlési képviselője a szerdai átadó ünnepségen. Hozzátette: az új eszközök minden bizonnyal jó helyre kerültek és jó szolgálatot tesznek majd a jövőben. - A kard már csak történelmi szimbólum Tanakajd címerében, az azt tartó erős, munkára kész kar azonban olyasmi, amiből most sincs hiány a településen - fogalmazott. 

Görcz Gyula Csaba polgármester részletezte: tavaly január 1-jén kezdte meg működését a falugondnoki szolgálat a településen a még régi önkormányzati kisbusz bevonásával. Az új jármű február végén érkezett meg, ezzel végzik többek között az idősek, betegek, óvodások és iskolások szállítását, de különböző rendezvények idején is nagy hasznát veszik. Az önkormányzat saját önerőből mobilgarázs építtetett a művelődési ház udvarán, itt parkolnak a járművek. 

A kis-traktor pedig, amelyhez hótoló, forgó kefe, sószóró és utánfutó is tartozik, többek között a közterületek és parkok fűnyírását a járdák tisztítását és a labdarúgópálya karbantartását végzi. A Magyar Közúttal kötött megállapodás szerint a helyi kerékpárút kül-és belterületi szakaszát is az önkormányzat tartja rendben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában