Programok

2023.04.14. 07:00

Itt a nagy hétvégi programajánló: ketrecharc gála Sárváron, koncertek, rendezvények Szombathelyen

Vas Népe

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

KONCERT 

SZOMBATHELY MMIK: április 14., péntek 20 óra – Szabó Balázs Bandája. A zenekar országos klubturnéval indítja az évet, hátukon a tavasszal és a hangszereikkel bebarangolják kis hazánk minden zegzugát, kis várostól nagy városig, kis kluboktól nagyobbakig. Szombathelyre pénteken érkeznek, az MMIK kapui 20 órakor nyílnak meg, a koncert 21 órakor kezdődik. Végállomás Klub: április 14., péntek 20 óra – 30Y. Vendég a Sorbonne Sexual, a koncerteket követően pedig GumiDizsi kifulladásig. Bohém: április 14., péntek 20 óra – a That’s Right Baby előadásában egy fergeteges rockabillypartin vehetnek részt az érdeklődők. 
SÁRVÁR Nádasdy-vár: április 14., péntek 21 óra – Varga Livius és a NeVa – klubkoncert a várban. A Varga Livius és a Neva, azaz a Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta trió a saját és kedvenc zenekaraik ikonikus számaiból csemegézik (A Kutya Vacsorája, Quimby, Jambalaya, JJ Cale, Tom Waits, Dr. John stb.) a Nádasdy-vár nagytermi klubkoncertjén. Kapunyitás: 19.30-kor, majd előbuli retróval. 

SZÍNHÁZ 

SZOMBATHELY Mesebolt Bábszínház: április 16., vasárnap 10 óra – Fókaszív. Matiné-előadás, 4 éves kortól. A Mesebolt Bábszínház új előadása egy skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van-e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban. Weöres Sándor Színház: április 16., vasárnap 19 óra – Szentivánéji álom a celldömölki Soltis Lajos Színház előadásában.

RENDEZVÉNY 

SZOMBATHELY Herényiek Háza: április 14., péntek 8–12 óra – Első Herényi Gardrób Vásár. Jó minőségű, márkás ruhák, kiegészítők, táskák, cipők vására gyerek- és felnőttméretben. Az árusítás regisztrációhoz kötött. Agora-MSH: április 15., szombat 8.30 – Ritmikus gimnasztika háziverseny. Bem József utca 2. játszótér: április 15., szombat 15 óra – Közjáték – játszótéri közösségi program. A város felújított játszóterein várják a kisgyermekes családokat egy közösségi játszóprogramra, ahol több helyszínes ökojátékban és „újrahasznos” kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Kámoni Arborétum Látogatóközpont: április 16., vasárnap 14 óra – Skorpió, óriás madárpók- és sáskaetetés tárlatvezetéssel. A Trópusi lepke és rovargigászok kiállításának speciális eseménye. A rendezvényen egy tárlatvezetéssel egybekötött skorpió-, óriásmadárpók- és sáskaetetésen vehetnek részt az érdeklődők sáska- és csótánysimogatással. 

Agora-Savaria Filmszínház: április 18., kedd 16.30 – Világjárók: Málta – egy szigetország a történelem sodrában. Előadó: Várnainé Balogh Beáta régésztechnikus, történelemtanár. Ugyanitt: április 19., szerda 18 óra – Lovakon, nyergekben – A honfoglaló magyarok hadművészete – filmvetítés és közönségtalálkozó. A Lovakon, nyergekben egy kis költségvetésből, de magas szakmai színvonalon készült film a honfoglaló magyarok hadművészetéről. Meghívott vendégek: Gallina József Zsolt, régész, producer; Zágorhidi Czigány Bertalan, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem régésze; Marx Tibor István, a Magyar Történelmi Íjász Társaság tagja; Tompa Balázs, a Nyugat Gyepük Pajzsa Haditorna Egyesület tagja. A beszélgetést vezeti: Kolonits László, a Savaria Múzeum régésze. Agora MSH: április 20., csütörtök 19 óra – Orvos-Tóth Noémi előadása Szabad akarat című könyvéből. 

KIÁLLÍTÁS 

SZOMBATHELY Iseum: április 14., péntek 17 óra – Magyar Géniusz / Évezredek élete – A Kárpát-medence régészeti öröksége. 17 órakor rendhagyó tárlatvezetés Sosztarits Ottó régésszel. 18 órakor Homok alatt – árny-fantázia sziluett játékra és homokanimációra, közreműködnek a Mesebolt Bábszínház színészei, Lukács Gábor és Kolozsi Angéla, zenél Kiss Dávid és Pőcze Gyöngyi. 17–19 óráig múzeumpedagógiai foglalkozás: agyagozás, mintázás pecsételővel és aranydiadém-készítés. 
SÁRVÁR Nádasdy-vár, Galéria: Sárvári Hollywood. Rákos József festő, grafikus karikatúra-kiállítása május 1-ig.

Ketrecharcosok Sárváron a fogyatékkal élőkért – gála a honvédséggel közös szervezésben

Medvehagyma Napok Csehiben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában